flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Забезпечення достатніми доказами гарантія кінцевого результату

01 квітня 2015, 11:11

    До Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області звернулася громадянка К. яка просила суд стягнути на її користь заборгованість по невиплаченій їй заробітній платі та відшкодування моральної шкоди від її работадавця.

   Позивачка К. стверджувала, що вона багато років займала посаду в приватному підприємстві з якої її було звільнено декілька років назад з порушенням вимог трудового законодавства, а саме: вона не була ознайомлена з наказом про звільнення та належним чином не оформлена її трудова книжка.

    Відповідачем по справі, директором цього приватного підприємства, було подано заперечення, де стверджувалось що, позивачка К. ніколи на роботу не приймалася, а допомагала у складанні різних бухгалтерських документів і податкових звітах коли з’являлася потреба в консультаціях фахівця за які їй виплачувалася винагорода з розрахунку однієї мінімальної заробітної плати. Крім цього відповідач стверджував що, громадянка К., користуючись її довірою, в результаті шахрайських дій незаконно перераховувала з розрахунку приватного підприємства на розрахунковий рахунок Пенсійного фонду кошти на застраховану особу, на підставі чого навіть було розпочате кримінальне провадження.

     Рішенням суду позивачці К. було відмовлено, тому що, основним документом про стягнення заборгованості по заробітній платі для суду є довідка підприємства про заборгованість завірена належним чином. Позивачка же надала до суду розрахунок заборгованості, який вона розрахувала сама, що не є належним доказом.