flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підозрюваному в зґвалтуванні неповнолітньої обрано запобіжний захід у вигляді взяття під вартою з правом внесення застави

27 липня 2020, 10:42

24 липня 2020 року слідчим суддею Овідіопольського районного суду Одеської області застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком 60 днів з правом внесення застави в розмірі 210 200 гривень стосовно громадянина П. Чоловіка підозрюють у вчиненні кримінального правопорушення за частиною третьою статті 152 (Зґвалтування) Кримінального кодексу України.

Строк дії ухвали – до 07:30 22 вересня 2020 року.

Ухвала може бути оскаржена до Одеського апеляційного суду протягом п’яти днів з дня її оголошення.

Ухвала підлягає негайному виконанню після її проголошення.

Повний текст ухвали буде складено та оголошено 27.07.2020 р. о 13.15.

 

Довідково: частина третя статті 152 Кримінального кодексу України - зґвалтування, вчинене групою осіб, або зґвалтування неповнолітньої особи - карається позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років.

 

Інформаційно: 24.07.2020 року о 05.00 годині у підозрюваного П., перебуваючи в гостях З., де також перебувала неповнолітня Д., відвідуючи кімнату в якій ночувала остання, виник злочинний умисел спрямований на насильницьке задоволення своєї статевої пристрасті, без добровільної згоди неповнолітньої потерпілої Д. та достовірно знаючи і розуміючи, що вона є особою недосяглою 16-річного віку, реалізовуючи свій злочинний умисел П. зайшов до кімнати неповнолітньої Д., користуючись її безпорадним станом, а саме тим, що вона спить, ліг біля неї та здійснював з нею статевий вагінальний акт до моменту викриття та припинення його протиправної діяльності родичами потерпілої, тим самим вчинивши з нею статевий акт у природній формі.

                                                                                                

Прес-служба Овідіопольського районного суду Одеської області