flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Шість років судових розглядів, але винного покарано

31 липня 2020, 09:38

Вироком Тарутинського районного суду Одеської області від 03 липня 2015 року  громадянина К.  визнано винним у вчинені злочинів, передбачених ч. 1 ст. 135 та ч. 2 ст. 286 КК України і остаточно призначено покарання громадянину К. у вигляді шести років шести місяців позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк три роки та виплату моральної та матеріальної шкоди потерпілим на суму 173 040 грн. Крім того,   громадянин К. повинен сплатити на користь держави процесуальні витрати, пов’язані з проведенням експертиз в загальній сумі 4546 гривень 40 копійок.

Одеський апеляційний суд ухвалою від 01 липня 2020 року змінив вирок Тарутинського районного суду Одеської області щодо громадянина К., скасувавши  вирок в частині визнання громадянина К. винуватим у вчиненні злочину  передбаченого  ч.1 ст. 135 КК України, та закрив кримінальне провадження в цій частині  у зв’язку з відсутністю складу зазначеного злочину в діях громадянина К., в іншій частини вирок залишено без змін, тобто залишено  покарання громадянину К. у вигляді шести років шести місяців позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк три роки та виплату моральної та матеріальної шкоди потерпілим .

Ухвала апеляційного суду набрала законної сили з моменту її проголошення і може бути оскаржена до Верховного Суду протягом трьох місяців з дня її проголошення.

Нагадаємо, що в грудні 2012 року в селищі Тарутине сталася дорожньо-транспортна пригода, внаслідок якої від отриманих травм загинула людина. Водій, який скоїв наїзд, зник з місця злочину.

Прес-служба суду