flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Двох чоловіків визнано винними за вчинення умисного вбивства – вирок Овідіопольського районного суду Одеської області

31 липня 2020, 09:24

29 липня 2020 року колегія суддів Овідіопольського районного суду Одеської області розглянула кримінальне провадження у вчиненні злочинів, передбачених статтею 115 частиною 2 пунктам 4,6,12 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України, обвинуваченого Д. визнала винним та призначила покарання у вигляді позбавлення волі строком на 15 (п’ятнадцять) років, обвинуваченого Н. визнала винним та призначила покарання у вигляді позбавлення волі строком на 14 (чотирнадцять) років.

В судовому засіданні обвинувачений Д. вину визнав частково, обвинувачений Н. вину не визнав. Суд розцінює невизнання вини способом захисту. Поряд з цим аналіз доказів, які надала сторона обвинувачення надає суду підстави вважати, що вина Д. та Н. доведена сукупністю доказів.

Поряд з цим сторона обвинувачення надала до суду у якості доказів протоколи слідчих експериментів за участю Д. та Н., із змісту цих протоколів з додатками у вигляді відеозапису проведення слідчого експерименту вбачається, що обвинуваченні добровільно за участю захисників та у присутності понятих вказали місце вчинення злочину.

Запобіжний захід, обраний відносно Д. - тримання під вартою, залишити без змін до набрання вироком чинності. Обрати Н. міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою до набрання вироку чинності. Взяти під варту Н. в залі судового засідання.

Рахувати строк відбування покарання Д. з 10 травня 2013 року, Н. з 10 травня 2013 року по 13 листопада 2015 року.

Стягнути з Д. та Н. на користь держави процесуальні витрати в розмірі 831.30 грн з кожного.

Початок відбування покарання Д. та Н. слід рахувати з дня проголошення вироку.  

Наразі вирок не набрав чинності, на нього може бути подана апеляція до Одеського апеляційного суду протягом 30 днів з моменту його проголошення.

 

Довідково: пункти 4,6,12 статті 115 Кримінального кодексу України – умисне вбивство вчинене з особливою жорстокістю, з корисливих мотивів, вчинене за попередньою змовою групою осіб - карається позбавленням волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років або довічним позбавленням волі.

 

Інформаційно: 28 лютого 2013 року в вечірній час Д. та Н., попередньо розподілили між собою ролі, з метою вбивства Б. та заволодіння його матеріальними цінностями.

Під час розмови між Б. та Н., яка була спланована заздалегідь між Д. та Н., відбулася сварка, в ході якої, продовжуючи свій злочинний намір, Д., знаходячись в підсобному приміщенні (сараї), раніше підготовленим предметом схожим на ніж, а Н. , раніше підготовленим предметом схожим на шило (викрутка, заточка), нанесли тілесні ушкодження в різні частини тіла Б. з метою противоправного заподіяння смерті людини.

В подальшому Д. та Н., діючи спільно та узгоджено, перебуваючи на території садового будинку, біля вхідних дверей будинку, Д. за допомогою предмету у вигляді ножа, який був у нього в руках   та Н. за допомогою предмета схожого на шило, попередньо зломив волю до супротиву з боку Б., почергово нанесли удари в різні частини тіла Б., тим самим заподіяли тілесні ушкодження. Всього з боку Д. та Н. під час противоправного позбавлення життя Б. були нанесені тілесні пошкодження за допомогою предметів у вигляді ножа та шила 12 (дванадцять) колото-різаних ран. Під час нападу заволоділи майном на загальну суму 19 300 грн., якими Д. та Н. розпорядились на свій розсуд.

З метою приховання слідів противоправних дій, Д. та Н. в наявний отвір полу підсобного приміщення (сараю) затягнули тіло Б. до поясу (донизу головою), після чого заколотили вхідні двері садового будинку цвяхами, після чого вищевказані особи з місця події з викраденим зникли.

Головуючий суддя – Кириченко П.Л., судді – Кочко В.К., Гандзій Д.М.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за № 509/4809/16-к.

Прес-служба Овідіопольського районного суду Одеської області