flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До підозрюваного застосовано запобіжний захід у виді домашнього арешту

28 вересня 2020, 11:05

Тарутинський районний суд Одеської області застосував до підозрюваного гр. Г. запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

           Як встановило слідство, що гр. Г. будучи раніше судимий за вчинення корисливих злочинів, маючи не зняту та не погашену судимість в установленому законом порядку, з метою реалізації умислу, направленого на таємне викрадення чужого майна, повторно, діючи з прямим умислом з корисливих мотивів, переслідуючи мету особистого збагачення злочинним шляхом, усвідомлюючи суспільно небезпечний характер свого діяння, передбачаючи його суспільно небезпечні наслідки і бажаючи їх настання, переконавшись, що за його діями ніхто не спостерігає, через город домоволодіння, проник на територію господарчого подвір’я, де в подальшому через двері проник до приміщення сараю. Перебуваючи в приміщенні сараю, гр. Г. побачив пустий металевий газовий балон об’ємом 50 л, який вирішив таємно викрасти, однак з причин, що не залежали від його волі не вчинив всіх дій, які вважав необхідними для доведення злочину до кінця, оскільки був викритий потерпілою гр. Д., яка перешкодила в подальшому заволодінню гр. Г. пустого металевого газового балону об’ємом 50 л,  вартістю 350 гривень.

Крім того, підозрюваний Г. діючи з прямим умислом, повторно, з корисливих мотивів, переслідуючи мету особистого збагачення злочинним шляхом, усвідомлюючи суспільно небезпечний характер свого діяння, передбачаючи його  суспільно небезпечні наслідки та бажаючи їх настання, проник на територію ще одного домоволодіння, що належить гр. О., з якого таємно викрав майно, з місця вчинення кримінального правопорушення зник, а викраденими майном розпорядився на власний розсуд, внаслідок чого спричинив потерпілій гр. О., майнову шкоду на загальну суму  853 грн.

          Ухвалою суду до гр. Г. застосовано запобіжний захід у виді домашнього арешту.

        На підозрюваного гр. Г. покладено обов’язки:

1) не залишати місце проживання, в період з 22:00 годин по 06:00 годин, без дозволу слідчого, прокурора, або суду;

2)  повідомляти слідчого, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання;

3)  не відвідувати розважальні заклади будь-якого типу;

4) здати на зберігання до відповідних органів державної влади свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд/в’їзд в Україну. 

 

Прес-служба суду