flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд затвердив угоду про визнання винуватості укладену між прокурором та обвинуваченим

05 жовтня 2020, 10:59

Тарутинський районний суд Одеської області затвердив угоду про визнання винуватості укладену між прокурором та обвинуваченим (у присутності захисника обвинуваченого 18.08.2020 року) визнав останнього винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 263 КК України (носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу) та призначив йому  узгоджене сторонами покарання у вигляді 3 (трьох) років позбавлення волі. На підставі ст. 75 КК України від призначеного покарання  гр. Д. звільнили, призначивши йому іспитовий строк тривалістю 1 (один) рік.

При цьому, суд переконався, що укладення угоди сторонами є добровільним, тобто не є наслідком застосування насильства, примусу, погроз або наслідком обіцянок чи дії будь-яких інших обставин, ніж ті, що передбачені в угоді.

За вироком, гр. Д. у 2018 році знаходячись у лісосмузі, знайшов предмет схожий на мисливську гладко ствольну одноствольну рушницю, з внесеними конструктивними змінами, який приніс до домоволодіння та усвідомлюючи незаконність своїх дій, діючи з прямим умислом, направленим на зберігання вогнепальної зброї, носив при собі до травня 2020 року, для відлякування диких тварин.

В підготовчому судовому засіданні обвинувачений  Д. беззастережно визнав свою винуватість у зазначеному злочині; дав згоду на застосування узгодженого виду та розміру покарання у разі затвердження угоди; просив затвердити угоду про визнання винуватості та призначити узгоджене покарання.

 

Прес-служба суду