flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулась робоча зустріч суддів Одеської області з суддями Великої Палати Верховного Суду

17 вересня 2018, 11:24

     В Апеляційному суді Одеської області 15 вересня 2018 року відбулась робоча зустріч, в якій взяли участь Голова Верховного Суду Валентина Данішевська, судді Верховного суду Станіслав Кравченко, Олег Ткачук (Голова Ради суддів України), Лариса Рогач, Дмитро Гудима, Тетяна Дроботова, Анна Вронська, Єгор Краснов, Володимир Кравчук, Олександр Золотніков, а також суддями Одеської області всіх юрисдикцій.

     В процесі зустрічі основна увага зосередилась на обговоренні с суддями Верховного Суду особливостей формування судової практики Верховним Судом по всім категоріям справ: цивільним, кримінальним, справ про адміністративні правопорушення, господарським та адміністративним.  

     У суддів Одеської області була можливість не тільки послухати виступ гостей, але й задати питання суддям Великої Палати Верховного Суду, та навіть подискутувати на деякі з них.

Користуючись нагодою з суддями було обговорено питання юрисдикційного розмежування низки проблемних категорій справ, таких як знесення самочинного будівництва, солідарна порука, оскарження дій держаного реєстратора тощо.

Окремо судді Верховного Суду звернули увагу на особливості застосування практики Європейського суду з прав людини та її співвідношенні з новелами цивільного процесуального законодавства. Основні елементи процесу розгляду кримінальних справ та справ про адміністративні правопорушення, в контексті розвитку судової практики ВС, також увійшли до предмету обговорення учасниками зустрічі. З врахуванням останніх подій в суспільстві учасники зустрічі повернулись до питання суддівської незалежності, шляхів її здобуття та ролі і значення кожного судді в цьому процесі.