flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Апеляційному суді Одеської області відбулись загальні збори суддів та керівників апарату загальних місцевих судів м. Одеси та Одеської області.

03 серпня 2018, 15:07

   В Апеляційному суді Одеської області 03.08.2018 року відбулись загальні збори суддів та керівників апарату загальних місцевих судів м. Одеси та Одеської області. У зазначеному заході приймав участь  голова ДСА України Зеновій Холоднюк.

     На зборах були розглянуті питання, що стосуються відправлення правосуддя в судах, здійснено огляд показників та результатів роботи за перше півріччя 2018 року.

   Голова ДСА України Зеновій Холоднюк презентував стан  організаційного та фінансового забезпечення діяльності органів судової влади. Розповів про перспективи антикорупційного суду, динаміку надходження справ до судів апеляційної інстанції, показники ефективності роботи, хід формування окружних судів та фінансове забезпечення органів судової влади.

 

     Суддя судової палати з розгляду кримінальних справ, заступник голови Апеляційного суду Одеської області - Олександр Джулай звернув увагу на проблемні питання  під час розгляду кримінальних справ. Навів приклади притягнення суддів до дисциплінарної відповідальності за винесені рішення, та наголосив на необхідності прийняття вмотивованих рішень. Також значну увагу приділив моментам оформлення справ які надходять до апеляційного розгляду  та чіткого дотримання вимог процесуального законодавства та інструкцій.

     Суддя судової палати з розгляду кримінальних справ, секретар судової палати Апеляційного суду Одеської області з розгляду кримінальних справ – Руслан Котелевсткий, підводячи підсумки результатів роботи судів м. Одеси та Одеської області за І півріччя 2018 року, звернув особливу увагу на окремі проблемні процесуальні питання, що також стосуються розгляду справ і матеріалів у порядку кримінального провадження.

     Заступник  голови Апеляційного суду Одеської області – Андрій Дрішлюк зауважив на, кількості справ які надійшли, розглянутих та залишок справ на кінець звітного періоду. Також наголосив на дотриманні вимог матеріального та процесуального законодавства.

      В. о. начальника ТУ ДСА України в Одеській області Вячеслв Глущенко  розповів про організаційне та фінансове забезпечення місцевих загальних судів м. Одеси та  Одеської області протягом першої половини 2018 року. Також були окресленні основні напрямки роботи ТУ ДСА України в Одеській області щодо матеріально-технічного, кадрового, фінансового забезпечення роботи місцевих загальних судів м. Одеси та Одеської області на друге півріччя поточного року.