flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулось робоче засідання «Міжвідомчого комітету системи правосуддя Одеської області».

05 грудня 2017, 09:49

 

   04 грудня 2017 року в м. Одесі за ініціативи Канадського проекту "Підтримка судової реформи України"  та підтримки територіального управління Державної судової адміністрації в Одеській області відбулось робоче засідання  «Міжвідомчого комітету системи правосуддя Одеської області».

   До Комітету увійшли представники судів, адвокатури, юстиції, прокуратури, поліції та системи безоплатної правової допомоги в Одеській області. Робоча зустріч відбулася за участю Олега Шакова, директора Управління міжнародних програм Офісу Уповноваженого з питань федеральних суддів Канади.

У ході засідання головою Комітету був обраний Володимир Куценко - начальник територіального управління Державної судової адміністрації України в Одеській області.

Координатором з організаційної роботи Комітету стала директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги - Світлана Клішина.

     Міжвідомчий комітет системи правосуддя Одеської області реалізовуватиме практичний підхід у забезпеченні скоординованих комунікацій і оперативного реагування на кризові ситуації і резонансні питання, що постають в системі правосуддя, а також для виявлення можливостей для співпраці з реалізації програм покращення доступу до правосуддя.

    У ході засідання члени Комітету  обговорювали проблемні питання, залучення та взаємодії перекладачів з органами судової влади, актуальні проблеми становлення суду присяжних в Україні які обумовлюється насамперед недоліками в законодавстві, недоліки у формуванні списку присяжних та небажання самих людей брати участь у цьому процесі, також на засіданні обговорювали взаємні шляхи вирішення  проблем які постають перед установами системи правосуддя для їх оперативного та якісного вирішення, докладно обговорювали популяризацію інституту присяжних в Україні, який є «найбільш ефективним механізмом відновлення довіри до судової влади України є саме інститут присяжних, який  дасть змогу не лише відновити довіру до судової системи, а й забезпечити змагальність судового процесу, підвищити рівень професійності сторін при розгляді справ у суді» – сказав В.Куценко.

Також важливою темою стала комунікація між органами системи правосуддя та ЗМІ, у тому числі питання спільної взаємодії прес-центрів установ у кризових ситуаціях.