flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Начальник ТУ ДСА України в Одеській області взяв участь в круглому у столі з питань реформування системи виконання судових рішень та діяльності приватних виконавців.

04 серпня 2017, 15:20

 

       03 серпня 2017 року на базі Одеського апеляційного господарського суду відбувся круглий стіл з питань реформування системи виконання судових рішень та діяльності приватних виконавців. 
який  організований Всеукраїнською громадською організацією «Асоціацією правників України» спільно з Проектом ЄС «Підтримка реформ у сфері юстиції в Україні» та Міністерством юстиції України. 

       У заході прийняли участь судді судів господарської, адміністративної та загальної юрисдикції, представники Міністерства юстиції України, Державної виконавчої служби України, Державної фіскальної служби України, територіального управління Державної судової адміністрації України в Одеській області Володимир Куценко.

 

             Актуальність теми зумовлена врученням 7 липня 2017 року Міністерство юстиції України посвідчень першим в країні приватним виконавцям. В деяких країнах світу даний інститут успішно функціонує вже понад 200 років, але він є новим для України, що спонукає до його детального обговорення та вивчення в широкому колі осіб. 
Основною метою заходу було обговорення теоретичних та практичних питань здійснення діяльності приватних виконавців, аналіз та обмін міжнародним досвідом в сфері виконання судових рішень в країнах Європейського союзу, особливості реформування та розвитку інституту в Україні. 
             Досвідом впровадження інституту приватних виконавців в Болгарії та Сербії поділились приватний виконавець Болгарії Катілін Попов та судовий виконавець при Вищому господарському суді м. Суботиця, Сербії Дамір Сіте.