flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підписано «Меморандум сприяння правосуддю»

10 липня 2017, 10:17

     07.07.2017 року, в територіальному управлінні Державної судової  пройшло чергове засідання «Одеського правового клубу», в якому взяли участь судді, адвокати, представники громадських організацій,  представники ЗМІ та під наглядом ОБСЄ тощо. Під час засідання було підписано «Меморандум сприяння правосуддю» головною метою якого є припинення проявів незаконного тиску на суд.

      Передумовою підписання меморандуму стало, що останнім часом в Одесі, як і в усій Україні, почастішали випадки, коли сторони справи з метою впливу на суд і отримання потрібного їм результату, використовують псевдо-активістів і громадських діячів, які прикриваючись «гучними» гаслами і благородними ідеями, залякують суддів і зривають засідання. Все це призводить до того, що не тільки служителі Феміди не можуть нормально виконувати свої обов'язки, але також юристи і адвокати позбавляються можливості спокійно працювати, а люди, які звертаються до судів за допомогою, не можуть реалізувати свої права.

      Саме для того, щоб покласти край цьому, 07.07.2017 року при підтримці «Одеського правового клубу» був підписаний «Меморандум сприяння правосуддю». Над документом працювали майже півроку, обговорюючи кожен пункт, вносячи поправки, корективи і доповнення. При цьому всі сторони зійшлися на думці, що Меморандум - це тільки перший крок на шляху до вирішення існуючої проблеми. За словами начальника територіального управління Державної судової адміністрації України в Одеській області Володимира Куценко, свавілля в судах коїться саме через те, що сторони процесу не можуть налагодити діалог між собою, а підписаний сьогодні документ - важливий крок на цьому шляху.