flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

«Татарбунарська ОЗГ» (організована злочинна група).

14 вересня 2017, 17:36

Суддею Татарбунарського районного суду Одеської області 8 вересня 2017 року ухвалено вирок відносно 6 осіб, двоє з яких  неповнолітні.

В кримінальному провадженні приймали участь: 3 прокурора,  12 потерпілих, представник служби у справах дітей, 2 законних представника неповнолітніх, 4 захисника.

З серпня місяця 2016 року по січень 2017 року шестеро молодиків скоїли 12 крадіжок. Півроку Татарбунарські бізнесмени  перебували в стані настороженості, так як увагу крадіїв привернули магазини, аптеки, склади. Загальна сума матеріальних збитків склала близько 60 тисяч гривень.

 Суд оцінював зібрані у справі докази  7 місяців. При вирішенні питання про призначення покарання суддя прийняв до уваги характер та ступінь тяжкості вчиненого обвинуваченими, розмір та вартість викраденого майна, часткове відшкодування завданої матеріальної шкоди, думку потерпілих щодо покарання обвинувачених, дані про особу кожного з них та всі обставини справи.

Троє обвинувачених отримали покарання у вигляду позбавлення волі, так як вчиняли дані злочини у період умовного відбуття попереднього покарання, ці ж особи, які за плечима мають вироки та досвід, не визнавали свою вину повністю. Троє інших засуджених будуть відбувати своє покарання на волі (умовне покарання).

На даний час вирок суду не набрав чинності, сторони мають право його оскаржити протягом 30 днів з моменту його проголошення.