flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Директора ОСК «Вікторія» взято під варту

18 вересня 2017, 17:35

Київський районний суд міста Одеси взяв під варту вихователя (відповідальну за пожежну безпеку) Комунального позашкільного навчального закладу "ОМД ОСК "Вікторія", яку підозрюють у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.270 КК України, а саме порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, яке спричинило виникнення пожежі, яка спричинила загибель людей та майнову шкоду в особливо великих розмірах.

Нагадаємо, що трагедія сталася 15.09.2017, близько 23.20 хвилин, у корпусі №5 КПНЗ"Одеський міський дитячий оздоровчо-спортивний комплекс "Вікторія", через порушення правил пожежної безпеки сталася пожежа, яка призвела до загибелі трьох дівчаток 2009, 2005 та 2007 років народження, та повного знищення приміщення вказаного корпусу, що спричинило майнову шкоду державі в особливо великих розмірах.

 Органами досудового розслідування встановлено, що згідно припису №73 від 23.06.2017 Київського районного відділу ГУ ДСНС України в Одеській області "Про усунення вимог законодавства у сфері цивільного захисту та пожежної безпеки" було проведено перевірку території, будівель, споруд, підсобних та побутових приміщень КПНЗ"Одеський міський дитячий оздоровчо-спортивний комплекс "Вікторія". Згідно припису, від відповідальної особи за пожежну безпеку вимагалось вжити низку заходів з дотримання вимог пожежної безпеки. Але, підозрювана, будучи ознайомлена з вказаним приписом, та будучи зобов'язаною виконати його в повному обсязі, не вжила заходів щодо їх виконання.

Слідчий суддя обрав відносно підозрюваної запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 2 місяці без права застави.