flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Один в полі – "воїн".

22 березня 2017, 10:26

В квітні місяці 2015 року у вечірню годину житель м. Татарбунари зі своєю дружиною та  друзями поверталися з відпочинку, який проводили на Струмківському водосховищі.

Проїжджаючи через с.Струмок Татарбунарського району, автомобілю, де знаходилася компанія молодих людей, перетнула дорогу отара овець. Громадянин М. зупинив автомобіль та в грубій формі попросив чабана швидше відігнати отару з дороги. Між водієм та вівчарем сталася словесна перепалка. Односельці, які зустрічали свою худобу з пасовиська, стали свідками сварки та намагалися вступитися за місцевого чабана. Але нетерплячий, знервований та збуджений водій не став церемонитися і розводити сентименти – він повалив на землю і став наносити удари пастуху, двом односельцям, які прибігли на допомогу, також перепало… Результат цієї сутички - це три побитих чоловіка, жителі села Струмок. Один з потерпілих отримав тяжкі тілесні ушкодження зі стійкою втратою загальної працездатності та невиправного спотворення обличчя, двоє інших – легкі тілесні ушкодження.

В судовому засіданні обвинувачений М. визнав повністю себе винним, у вчиненому розкаявся та пояснив  суду обставини вчинення ним неправомірних дій щодо потерпілих.

Суд врахував те, що обвинувачений М. щиро розкаявся у вчиненні кримінальних правопорушень, вперше притягуються до кримінальної відповідальності, має на утриманні малолітню дитину та позитивно характеризується.

Вироком Татарбунарського районного суду громадянина М. визнано винуватим у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ст. ст.125 ч.1 (нанесення умисних легких тілесних ушкоджень), 121 ч.1  (нанесення умисного тяжкого тілесного ушкодження, що спричинило розлад здоров’я, поєднаний зі стійкою втратою працездатності) КК України та призначено йому покарання у вигляді 5 років позбавлення волі. На підставі ст.75 КК України обвинуваченого М. звільнено від відбування призначеного покарання у виді позбавлення волі, встановивши термін випробування строком на 2  роки.

 

 

Прес-служба суду