flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Як хочеш пропасти, почни красти

09 березня 2017, 12:51

3 жовтня 2016 року в селі Білолісся Татарбунарського району неповнолітній Ш. знаходився в гостях у свого знайомого. Близько 21 години знайомий попросив неповнолітнього придбати та принести йому вина. Йдучи по вулиці села виконувати «піонерське завдання», хлопець побачив біля подвір’я торгівця вином мопед… Поруч нікого не було, тому у неповнолітнього Ш. виник намір викрасти мопед, аби покататися. Хлопець підійшов до мопеду, зняв його з бокової підніжки та покотив в бік сільського цвинтаря. Рухаючись, підліток намагався завести мопед, але в замку запалення був відсутній ключ. Так, прокотивши двоколісний транспорт близько 300 метрів, той так і не завівся. На цвинтарі хлопець розібрав замок запалення і намагався з’єднати дроти та завести мопед. Мало не годину мордувався бідолашний, але не зміг завести злощасний транспорт, після чого залишив його на цвинтарі та пішов до себе додому.

На другий день до неповнолітнього додому приїхали співробітники поліції, яким він зізнався в крадіжці мопеду.

 В судовому засіданні Ш. визнав повністю свою вину, у вчиненому розкаявся, прохав його суворо не карати і детально розповів про обставини заподіяного.

Вироком Татарбунарського районного суду неповнолітнього громадянина Ш. визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.289 КК України (Незаконне заволодіння транспортним засобом) та призначено йому покарання у вигляді 3 років позбавлення волі. Згідно ст.75 КК України звільнено від призначеного покарання з випробуванням на  1  рік.

 

 

Прес-служба суду