flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Кримінальна справа про погрозу вбивством закінчилася примиренням сторін.

01 лютого 2017, 09:51

В серпні місяці 2016 року раніше судимий 42-річний житель села  Жовтий Яр Татарбунарського району – громадянин Н., перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, в денний час, за місцем свого мешкання вчиняв протиправні дії відносно членів своєї сім’ї, які виражалися в нецензурній лайці і психологічному насильстві. Мимо проїжджав голова сільської ради і, як належить небайдужій людині, а тим паче голові громади, чоловік виявив цікавість та попросився у дружини розбишаки, зайти до подвір’я. Жінка з донькою розповіли  чуйному голові про те, що їх чоловік і батько, будучи в нетверезому стані, кричав на них, висловлювався нецензурною лайкою, попсував в будинку меблі та погрожував спалити будинок в якому вони проживають. В  цей час домашній дебошир почав кричати на всіх, хто був на подвір’ї, висловлюватися непристойними, добірними слівцями. Голова сільської ради намагався заспокоїти хулігана, але той навпаки, зайшов до будинку з погрозами спалити хату. Мабуть, не знайшовши сірники, чоловік схопив перший погрозливий предмет, що потрапив йому на очі, а саме сокиру і  з криками: «Я тебе зараз зарубаю» , кинувся на голову сільської громади. Вважаючи, що погроза односельця немарна і буде здійснена, голова сприйняв висловлену на свою адресу погрозу реально, як загрозу для свого життя, вибіг з подвір’я, сів до свого автомобіля та залишив місце подій.

До Татарбунарського районного суду надійшов обвинувальний акт  відносно громадянина Н. за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 129 ч.1 КК України ( Погроза вбивством).

В підготовчому судовому засіданні потерпілий – голова сільської ради, заявив клопотання про закриття кримінального провадження у зв’язку з відмовою від обвинувачення, пояснивши, що примирився з обвинуваченим. Зазначив також, що його відмова від обвинувачення є добровільною, тиск на нього з боку обвинуваченого або будь-якої іншої особи не здійснювався, матеріальних та моральних претензій не має. Обвинувачений підтвердив, що примирився з головою громади та попросив вибачення у нього. Прокурор не заперечував проти задоволення клопотання потерпілого та закриття кримінального провадження.

Взявши до уваги положення кримінального процесуального закону, пересвідчившись у добровільності відмови потерпілого від обвинувачення, заслухавши думку прокурора та обвинуваченого, які не заперечували проти задоволення клопотання потерпілого,  суд дійшов висновку, що воно підлягає задоволенню, а кримінальне провадження за обвинуваченням громадянина Н. - закриттю у зв'язку з відмовою потерпілого від обвинувачення.

 

Прес-служба суду.