flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Затверджена угода про примирення між потерпілими та обвинуваченим

17 серпня 2015, 15:00

10 травня 2015 року приблизно о 02 год. 30 хв., перебуваючи у приміщенні караоке-бару «Тісс», між обвинуваченим та чоловіком виник конфлікт, який був спровокований останнім. В ході конфлікту, обвинувачений, діючи необережно, наніс два удари кулаком правої руки в область обличчя та один удар правою ногою в область лівого коліна, після чого чоловік впав на підлогу закладу та через деякий час помер на місці.

Відповідно до ст. 471 КК України, між обвинуваченим та потерпілими була здійснена угода про примирення, оскільки обвинувачений визнав себе винним у кримінальному правопорушенні та розкаявся у скоєному, а також відшкодував матеріальну та моральну шкоду.

Дії обвинуваченого суд кваліфікує за ч.1 ст. 119 КК України – вбивство, вчинене через необережність.

При обранні міри покарання обвинуваченому, суд враховує ступінь тяжкості вчинення правопорушення, особистість обвинуваченого та умови угоди про примирення між обвинуваченим і потерпілими.

Малиновський районний суд затвердив угоду про примирення між потерпілими та обвинуваченим та призначив йому покарання у вигляді позбавлення волі строком на 3 роки. На підставі ст. 75 КК України суд звільнив від відбування призначеного покарання, встановивши випробувальний термін строком на 1 рік та на підставі ст. 76 КК України поклав  на нього такі обов’язки: не виїжджати за межі України на постійне місце проживання без дозволу кримінально-виконавчої інспекції; повідомляти кримінально-виконавчу інспекцію про зміну місця проживання або роботи.

 

 

 

 

Керівника апарату                                                             В.А. Савенко

 

 

 

Вик.: Ляховченко М.І.