flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Справа по обвинуваченню неповнолітньої за вчинений злочин

04 серпня 2015, 15:35

На минулому тижні було розглянуто справу по обвинуваченню неповнолітньої громадянки К., яка 19 квітня 2015 року, приблизно о 13.00 годині, знаходячись за місцем мешкання родини П, за адресою: м. Іллічівськ Одеської області,  де знаходилася на запрошення подружки – П. T., за раптово виниклим умислом та скориставшись тим що за її діями ніхто не спостерігає, умисно, з корисливих намірів, таємно, вчинила крадіжку майна потерпілого П. I. B., а саме: планшет «iPad AIR», вартістю 3681,91 грн., чим спричинила потерпілому П. І.В. матеріальну шкоду на вказану суму.

Таким чином, К., своїми умисними діями, вчинила злочин, передбачений ст. 185 ч. 1 КК України, тобто таємне викрадення чужого майна (крадіжка).

13 травня 2015 року між сторонами кримінального провадження: потерпілим П. І.В. та підозрюваною К. укладено угоду про примирення, згідно якої К, повідомлена про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ст. 185 ч. 1 КК України, відповідно до умов угоди вона беззастережно визнала свою винуватість у вчинені цього злочину, сторонами погоджено покарання К. у виді одного року позбавлення волі з випробуванням терміном на один рік . В угоді передбачені наслідки укладення та затвердження угоди про примирення винної з потерпілим, перед бачені ст. 473 КПК України, наслідки її невиконання.

У підготовчому судовому засіданні обвинувачена К, свою вину у вчиненні злочину, передбаченого ч 1 ст. 185 КК України, визнала та зазначила, що вона розуміє надані їй законом права, наслідки укладення та затвердження угоди про примирення з потерпілим, перед бачені ст. 473 КПК України, характер пред’явленого обвинувачення, вид покарання, який до неї буде застосований в результаті затвердження угоди про примирення з потерпілим та наполягає на її затвердженні.

Відповідно до ст. 468 КПК України у кримінальному провадженні може бути укладена угода про примирення між підозрюваним чи обвинуваченим та потерпілим. Згідно ст. 469 КПК України угода про примирення між підозрюваним чи обвинуваченим та потерпілим може бути укладена у провадженні щодо кримінальних проступків, злочинів невеликої чи середньої тяжкості, тяжких злочинів, внаслідок яких шкода завдана лише державним чи суспільним інтересам.

Судом встановлено, що К обгрунтовано обвинувачується у вчиненні злочину, перед баченого ч 1 ст. 185 КК України, яке згідно ст. 12 КК України, є злочином середньої тяжкості. При цьому судом з’ясовано, що обвинувачена К. цілком розуміє права, визначені ч 5 ст. 474 КПК України, наслідки укладення та затвердження даної угоди, перед бачені ч. 1 ст. 473 КПК України.

Судом було затверджено угоду про примирення укладену 13 травня 2015 року між обвинуваченою К. та потерпілим П. І. В..

Визнано К. винуватою у вчинені злочину, передбаченого ч 1 ст. 185 КК України та призначити їй покарання у виді одного року позбавлення волі

На підставі стт. 75,104 КК України К звільнити від основного покарання у виді позбавлення волі з випробуванням терміном на один рік, якщо вона впродовж зазначеного випробувального терміну не вчинить іншого злочину.

 

Керівник апарату Іллічівського міського суду Одеської області

                                 

К.М. Рожкован