flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

2 роки позбавлення волі за побиття свідка в іншій кримінальній справі

22 липня 2015, 15:28

Малиновський районний суд м. Одеси засудив молодого чоловіка за нанесення тілесних ушкоджень середньої тяжкості чоловіку похилого віку, який є інвалідом 2 групи та призначив покарання у вигляді позбавлення волі строком на 2 роки.

Ввечері 25 червня 2013 року обвинувачений, без відповідного запрошення, прийшов додому до потерпілого. Під час розмови між обвинуваченим та потерпілим виник конфлікт. Причиною конфлікту стали особисті неприязні стосунки, які склалися між їх родинами з приводу притягнення до кримінальної відповідальності сина потерпілого за вбивство двоюрідного брата обвинуваченого. Зі слів потерпілого, обвинувачений прийшов до нього додому для того, щоб він змінив свої покази як свідка в іншому кримінальному процесі у відношенні його сина. Під час конфлікту обвинувачений, знаходячись в емоційному напруженому стані, почав бити потерпілого кулаками та металевим костилем (за допомогою якого потерпілий пересувається) у різні частини тіла та по голові. Так продовжувалось до тих пір, поки на місце події не прибули співробітники міліції, яких викликав сусід.

При визначені виду та міри покарання обвинуваченому, суд врахував безпорадний стан потерпілого, велику різницю у віці та фізичні дані як обвинуваченого, який є молодою та фізично здоровою людиною, так і потерпілого, який неспроможний самостійно рухатись та забезпечувати особисті умови життя. Крім того, незважаючи на часткове визнання своєї вини, винність обвинуваченого у скоєному злочині, передбаченого ч. 1 ст. 122 КК України  повністю доказана і підтверджується зібраними  по справі доказами.

В результаті отриманих травм потерпілий тривалий час проходив лікування та наразі потребує комплексу медичних засобів та процедур, які необхідні для повної реабілітації та видужування. Тому, суд вважає за необхідне стягнути моральну шкоду, заподіяну потерпілому у розмірі 35 000 гривень, вважаючи, що дана сума може в повній мірі заповнити моральні страждання, які зазнав потерпілий.

 

В.о. керівника апарату                                                            Т.П. Мрачко