flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Терори́зм — суспільно небезпечна діяльність та боротьба з ним.

26 травня 2015, 16:10

     Приморським районним судом м.Одеси, обвинуваченого у сприянні діяльності терористичної організації, визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України та призначено покарання із застосуванням ст. 69 КК України у вигляді 4 (чотирьох) років позбавлення волі.

Коротко про справу. Громадянин України, обвинувачений Д.., керуючись корисливим мотивом, сприяв діяльності терористичної організації «Донецька Народна Республіка» (далі - «ДНР»), яка в цей же період вела бойові дії проти Збройних сил України, з метою зміни меж територій та державного кордону України, на порушення порядку, встановленого Конституцією України.

Сприяючи в діяльності терористичної організації, обвинувачений Д та інші невстановлені слідством особи проводили вербування, підбір та організацію подальшого відправлення «осіб з числа мешканців м. Одеси та Одеської області, до Сходу України для участі у бойових діях в Донецькій та Луганській областях з регулярними військовими формуваннями антитерористичної операції (далі - АТО) за грошову винагороду.

Своїми діями громадянин К, вчинив сукупність умисних дій, направлених на вчинення даного особливо тяжкого кримінального правопорушення, а саме: забезпечував умови для здійснення діяльності терористичної організації: підшукував і вербував осіб для їх відправлення на проходження військової підготовки з подальшим направленням для участі в бойових діях, організовував транспортне перевезення  завербованих.

Допитаний у судовому засіданні обвинувачений Д. свою провину у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України, визнав повністю та підтвердив обставини вчиненого ним кримінального правопорушення. Обвинувачений Д. викладені вище в описовій частині вироку фактичні обставини вчинення кримінального правопорушення не оспорював та надав письмову заяву про визнання винуватості.