flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До малолітньої застосовано примусові заходи виховного характеру за побиття однолітки

23 липня 2020, 08:52

22 липня 2020 року Овідіопольський районний суд Одеської області розглянув у підготовчому закритому судовому засіданні клопотання про застосування примусових заходів виховного характеру відносно малолітньої правопорушниці Г., яка вчинила суспільно-небезпечне діяння, що підпадає під ознаки діяння, передбаченого законом України про кримінальну відповідальність, передбаченого статтею 125 частиною 1 КК України (Умисне легке тілесне ушкодження) і ухвалив застосувати до Г. примусові заходи виховного характеру у вигляді: застереження; обмеження дозвілля у виді заборони залишати своє місце проживання: в період з 21:00 год. до 07:00 год. та встановлення особливих вимог до поведінки малолітньої, зокрема, покладення на неї обов’язку систематично відвідувати навчальний заклад, в якому вона навчається до отримання обов’язкової повної середньої освіти, не допускати пропусків навчання без поважних причин; передачі малолітньої Г., під нагляд її законного представника – матері, встановивши вказані обмеження та заходи виховного характеру до отримання Г. повної загальної середньої освіти.

В підготовчому судовому засіданні прокурор Іллічівської місцевої прокуратури Одеської області підтримала своє клопотання, яке просила суд задовольнити, з чим погодилася малолітня правопорушниця Г., визнавши обставини суспільно небезпечного діяння скоєного нею відносно О. та попросивши вибачення у останньої, її законна представниця – матір Г., їхній захисник, підтвердивши обставини справи, і проти чого не заперечували малолітня потерпіла О., її законна представниця – матір, їхній представник адвокат А. та представниця Служби у справах дітей Овідіопольської РДА.

Цивільний позов законної представниці малолітньої потерпілої О. задовольнити частково. У відшкодування шкоди, спричиненої злочином, стягнути з законної представниці малолітньої обвинуваченої Г. – матері на користь законної представниці малолітньої потерпілої О. – матері моральну шкоду в розмірі 5000 грн. В задоволенні решти позову – відмовити.              

Довідково: 13 лютого 2020 р. малолітня Г., знаходячись біля мосту через річку Акаржанку в смт. Великодолинське, в ході сварки з малолітньою потерпілою О, яка сталася на ґрунті раптово виниклих особистих неприязних стосунків, зумовлених поширенням, на думку Г. з боку О. неправдивих чуток та образ, з метою умисного спричинення останній тілесних ушкоджень, у присутності їхніх однолітків, вхопивши потерпілу за волосся, повалила її на землю, та сівши на потерпілу зверху, умисно нанесла їй множинні удари руками по обличчю та голові, спричинивши останній тілесні ушкодження у виді: одного садна тім’яної області зліва і двох саден тім’яної області справа, які не були небезпечними для життя, спричинили потерпілій скороминучі наслідки тривалістю не більше 6 днів та згідно висновку судово-медичної експертизи.

Головуючий судя – Гандзій Д.М.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за № 509/1614/20.